Şikâyete geçmeden önce bilmemiz gereken bir takım ön bilgiler var. Şöyle ki duymak yani işitmek ve anlamak birbirleriyle ilişkili fakat farklı iki şeydir. Basitçe anlatmak gerekirse; İşitme etraftaki seslerin kulak kepçesi vasıtasıyla toplanıp dış kulak yoluna iletilip oradan sırasıyla orta kulak ve iç kulaktan geçip beyinde ses olarak algılanması olayıdır. Anlamak ise sesin beyinde Temporal Kortekste anlamlandırılması olayıdır.
Konuşmaları anlamayı etkileyen en temel unsurlardan bir tanesi hastanın işitme kaybını yaşadığı sürenin uzunluğudur. Peki ‘’ Hastanın işitme kaybını yaşadığı sürenin artması anlamayı neden olumsuz etkiliyor?’’
Nedeni işitme sisteminde ki hücre ölümleridir. Zamanla hücre ölümü arttıkça hücrelerin uyarılması zorlaşır ve uyarılmayan hücrelerde zamanla ölmeye devam eder. Ölen hücreler yenilenemediğinden, canlandırılamadığından ve tekrar üretilemediğinden oluşan kayıp geri döndürülemezdir. Erken tanı-teşhis ve işitme cihazı kullanımına kayıp az iken başlamanın önemi burada ön plana çıkmaktadır.
Örneğin yaşa bağlı işitme kaybı yaşayan ve işitme cihazı kullanmayan bir hastanın ilk yıllarda işitme kaybı hafif derecede ve anlama skoru %80-90’larda iken, ilerleyen yıllarda işitme kaybı genellikle orta, orta-ileri ve hatta çok ileri derecede işitme kaybına doğru gider ve anlama skoru da bununla birlikte her yıl ortalama %5-10 civarında düşer.
Peki hücre ölümlerini engellemenin, kaybı durdurmanın yolu nedir? Cevap işitme cihazı kullanımıdır. Doğru işitme cihazı kullanımıyla birlikte hücreler etkin uyarılabildiğinden ve işitme sistemi tekrardan olması gerektiği gibi aktif bir şekilde çalışmaya başladığından hücre ölümleri minimum seviyede tutulur. Bu durum işitme kaybının ilerlemesini neredeyse durduracak kadar yavaşlatırken, kaliteli uyaranla birlikte anlama skorunun zamanla artmasını sağlamaktadır.
Eğer sizde bir işitme kaybı yaşadığınızı düşünüyorsanız size erken teşhis ve tedavi için en kısa zamanda hastanelerdeki KBB veya Odyoloji Kliniklerine ya da Merkezimize başvurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Belirtmek isterim ki olası bir kaybın tedavisinde başarı şansı önem sırasına göre doğru uzman, doğru merkez ve doğru cihaza bağlıdır.
Tüm işitme Kayıplarına uyumlu Geniş renk ve segment seçenekleri ile Digitone işitme cihazları Samsun Atakum şubemizde, Bütçenize ve yaşamınıza uygun cihaz alternatiflerini deneyimleyebilirsiniz.
Hastalarımıza Kameralı Otoskopik muayene yapıyoruz.
Kliniklerimizde Tam donanımlı Test Kabinlerimiz Mevcuttur.
Tam Teşekküllü Odyometri-Timpanometri İşitme Testleri Yapılmaktadır.
Tüm Klinik Hizmetlerimizde Hasta Konforu ve Hijyeni Temel ilkemizdir.
Ev ya da İş Ortamınızda Tam donanımlı Klinik Ekipmanlarıyla Uzmanlarımız Sizlere Hizmet sunar.
Ev tipi Son teknoloji Odyometri-Timpanometri Cihazları ile İşitme Ölçümünüz Yapılır.
İşitme Kayıp Seviyenize Uygun Cihazlar Önerip Yaşam Alanınızda Cihazınızı Test Etme İmkanınız Vardır.
SOSYAL MEDYA KANALLARIMIZ
Mimarsinan 161. Sk. No5, 55420 Atakum/Samsun
0(542) 458 0 888
0(542) 458 0 888
samsunisitmecihazi.com.tr
samsun@digitoneisitme.com.tr
Samsun İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi
© 2023 Samsun İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi
Tüm hakları saklıdır.